Trip do tajemné a exotické Austrálie

Trip do tajemné a exotické Austrálie

Co dělají celý den koaly a kdo z BARTHu soutěžil s obrovskými ropuchami?

Skupina našich nejlepších obchodníků z Reklamky a z Autocentra BARTH v únoru 2019 vyrazila na incentivní trip do daleké Austrálie. Po 24 hodinové náročné cestě letadlem celá 15-ti členná skupina dorazila do Sydney, kde nás čekal náš neobyčejný průvodce Petr. Ten nás provázel po celém pobytu v Austrálii a plnil naše neobyčejné požadavky a přání.

První den nám doporučil místní thajskou restauraci, po jejíž návštěvě část skupiny druhý den nemohla kvůli střevním potížím vyjít z pokojů. Navštívili jsme během pobytu v Sydney místní dealerství Volkswagen, kde jsme se dočkali příjemného přivítání a hodně zajímavých informací. V Sydney jsme navštívili mnoho zajímavých míst jako Harbour Bridge u Opery, na který jsme se i zavěšení na lanech vyšplhali nahoru na vrchol. Pro většinu to byl neobyčejný zážitek.

Navštívili jsme i několik lokalit, kde jsme měli možnost se potkat s místními klokany, ale i koalamy. Zajímavé je, že koalí den se skládá ze 4 hodin jídla a 20 hodin spánku, aby nabrala sílu na další jídlo. Nudný to život. V únoru v Austrálii vládne letní počasí, takže počasí je jako u nás v červenci.

Po prohlídce Sydney jsme přeletěli do středu Austrálie k největšímu skalnímu monolitu na světě tzv. Uluru, který je opravdu gigantický. Absolvovali jsme západ slunce u tohoto monolitu s místními aboriginci, ale následný den jsme brzy vstávali a zažili východ slunce u Uluru, které mění každou minutu svojí barvu, dle postupu slunce na obloze během dne. Odvážnější z nás si pronajali vrtulník a zaletěli si okruh okolo Uluru ve vrtulníku. Nepříjemné zde bylo velké horko a všudypřítomné dotěrné mouchy, které nás provázeli i v sousedním pohoří Kata Tjuta, kde jsme podnikali pěší túry.

Po Uluru jsme přeletěli na východ Austrálie do části Queensland do města Cairns, kde jsou deštné pralesy a slouží jako základna na Velký bariérový útes. Na bariérový útes jsme vyrazili pronajatým katamaránem, a to při špatném počasí a velkých vlnách. Útes je od pobřeží docela daleko a pluje se na něj 2 a více hodin na lodi. Naštěstí se během naší dvouhodinové cesty na útes nikomu nic zásadního nestalo, i když vlny byly opravdu vysoké a na přídi katamaránu to s námi v lanové síti hodně bouchalo. Šnorchlování na korálových útesech bylo úžasné, i když jsme si museli kvůli smrtelně nebezpečným medúzám v moři vzít ochranné neoprény. Proplaval mezi námi i menší žralok a další útesové mořské rybky včetně sasanek.

Odvážnější z nás si pronajali vrtulník, a zaletěli si v dalších dnech prohlédnout Velký bariérový útes ze vzduchu.

V okolí Cairns je nádherné moře, ale bohužel se v něm nelze na plážích normálně koupat, protože je plné hladových krokodýlů, kteří se sem stahují z pevniny, a také mnoho smrtelně nebezpečných medúz. Takže místo koupání v moři jsme navštívili místní deštný prales a krokodýlí farmu. V deštném pralese jsme absolvovali několikahodinový trip s místním aborigincem, který nás učil, jak přežít v pralese a na co vše si dávat pozor.

Také jsme si nemohli nechat ujít světoznámý Iron Bar v městečku Port Douglas, kde večer pořádají „žabí“ závody. Za BARTH se nakonec závodů účastnil Petr a Katka, kteří měli za úkol se nejdříve osobně seznámit se zapůjčenou ropuchou obrovskou a namotivovat jí k soutěži. Při startu závodu mezi celkem 6 účastníky měli za cíl docílit foukáním vzduchu do brčka a do své ropuchy, aby zrovna ta Vaše ropucha obrovská skočila ze stolu, kam byly umístěny všechny soutěžící žáby, a skočila do plastového kbelíku pod stolem. Bohužel jako poslední se to podařilo Katce. Její ropucha jakoby vůbec nechápala, co se po ní chce.

Také jsme se učili s místními aboriginci házet bumerangem, což není tak snadné, jak to vypadá. Někteří účastníci tripu se také účastnili tanečního vystoupení místních domorodých obyvatel pralesa.

Během pobytu jsme měli několik školení a setkání. V pronajatých ubytováních jsme i sami grilovali místní speciality, jako klokaní a krokodýlí maso, a spousta mořských živočichů, které nám zajistil náš průvodce Petr, který v Austrálii dlouhodobě žije.

Před dlouhým letem nazpět do Evropy jsme si pronajali na jednom golfovém hřišti vozíky a jezdili mezi stovkami klokanů, kteří se zde usídlili pro kvalitní zdroj trávy.

Účastníci zažili skvělé nezapomenutelné zážitky na celý život. Všichni zažili týden neobyčejných zážitků a dozvěděli se mnoho nového.

Michal Burkoň,
výkonný ředitel skupiny BARTH

OHLASY ÚČASTNÍKŮ TRIPU DO AUSTRÁLIE:

,,Západ slunce nad Uluru, Velký bariérový útes a divocí klokani, to byl opravdu nezapomenutelný zážitek."
Martin P.

"Nezapomenutelná cesta na druhou stranu světa se skvělou bandou lidí! Konečně vím, co to znamená: mít IQ jako koala :D."
Jan Z.

„Nezapomenutelná cesta plná neopakovatelných zážitků s prima partou. Úžasný relax od všedních dnů. Děkuju."
Anička N.

"Moc děkuji Michalovi za tento super zážitek, výlet k „protinožcům“ se mi moc líbil, sešla se super parta a nikdy by mě nenapadlo, že se až do Austrálie podívám. Sedm letů během 12 dní stálo za to!"
Veronika T.

"Austrálie = pro mě vysněná země, odškrtnutá životní fajfka. Celý trip byl úžasný, mnoho zážitků a nej parta, prostě úžasná dovolená…"
David B.

"Trip do Austrálie = splněný sen. Perfektní program s partou skvělých lidí. Největším zážitkem pro mě určitě byla návštěva Uluru."
Jaroslav S.

Nezapomenutelný zážitek, super parta lidí.
Markéta M.

Prohlédnout volné pracovní pozice >