Uspořádali jsme akci BARTH Day pro téměř 4 000 návštěvníků

Akce s názvem BARTH Day se uskutečnila 20. 5. 2017 na pardubickém dostihovém závodišti.

Již v loňském roce skupina BARTH pořádala na dostihovém závodišti akci BARTH Run Velká pardubická. Této akce se zúčastnilo několik stovek běžců a protože se akce vydařila, rozhodlo se vedení skupiny BARTH i pro letošní ročník. Ovšem tentokrát byla kapacita velkého dostihového areálu využita podstatně více.

Akce začínala již v sobotu ráno, kdy se otevřely registrace pro extrémní překážkový závod Lion Race a také pro BARTH Run Velkou pardubickou. Následně začal i doprovodný program, dětský den, testovací jízdy s vozy Autocentra BARTH a také testovací jízdy na motorkách Yamaha v rámci akce MT Day 2017. Největším "strašákem" bylo počasí, které se však nakonec umoudřilo a předpovídaný déšť nakonec nedorazil.

Sportovní část byla zahájena extrémním překážkovým závodem Lion Race pro děti i dospělé. Na sportovce čekalo 20 překážek různé obtížnosti přímo v dostihovém areálu. Po závodě Lion Race se na start chystaly děti, které se účastnili HC Dynamo rodinného běhu na podporu Dětského domova Pardubice. Tento "závod" je vždy hezkým zpestřením před hlavním závodem. Závod odstartoval kapitán pardubických hokejistů Tomáš Rolinek a mezi děti poslal i několik svých spoluhráčů. Na trase dlouhé jeden kilometr děti překonávaly několik překážek, dokonce i obávaný Taxisův příkop, který umocnil jejich zážitek. Pro spoustu dětí to byl jejich první běžecký závod a na trase se objevilo i několik kočárků.

Závod BARTH Run Velká pardubická byl odstartován ve 13:30 a na jeho startu bylo opět velké množství závodníků, kteří chtěli poměřit síly s ostatními soupeři. Vybrat si mohli z délky 5 nebo 10 km a zajímavější byl letos i výběr překážek. Přemostěný Taxis opět působil až giganticky. Všichni závodníci se s tratí skvěle poprali a podali sympatické výkony. Po hlavním závodě se na start ještě postavili běžci se svými čtyřnohými miláčky a také bikeři a kolobežkáři. I zbývající závodníci bojovali ze všech sil a závod si užili.

Během sportovní části se rozeběhl na hlavním pódiu doprovodný program, jehož součástí bylo vystoupení skupiny Čiperkové, klaun Cucíno a teenageři ocenili vystoupení youtubera Menta, který patří mezi přední české youtubery a na akci odhalil svůj nový Mentmobile. Součástí dětského dne byla také hra o zapůjčení obytného vozu na víkend od společnosti BARTH Caravan. Ten, kdo prošel všechna soutěžní stanoviště, měl šanci na výhru a každý účastník obdržel malý dárek v podobě baťůžku na záda. Samozřejmě nechyběla spousta atrakcí jako kolotoče, autodrom, paintball, skákadla, segway atd. Každý si prostě přišel na své.

Zejména tatínkové, ale i řada maminek pak usedla za volant některého z mnoha nových vozů společnosti Autocentrum BARTH. Motorkáři se pak mohli projet na nejnovějších modelech značky Yamaha.

Akce BARTH Day měla také charitativní účel. Dětský běh s hokejisty HC Dynamo Pardubice nakonec Dětskému domovu Pardubice přinesl 6 105 Kč. Tuto částku však na 10 000 Kč zarovnal primátor města Pardubice pan Ing. Martin Charvát. Za skupinu BARTH pak předal další šek na 5 000 Kč pro Dětský domov Pardubice předseda představenstva pan Michal Burkoň. Celkem se tedy na prázdninové výlety pro děti vybralo 15 000 Kč.

Skupina BARTH také dlouhodobě spolupracuje s organizací DEBRA, která podporuje lidi s nemocí motýlích křídel. I pro tuto organizaci měla skupina BARTH připravený šek v hodnotě 5 000 Kč, který byl předán zástupkyni DEBRA na hlavním pódiu.

Po skončení dětského dne se na pódiu postupně objevily kapely Sabrage, Memphis, Cirkus Problem a také skupina Vertigo se svou UV a light show. Díky chladnému počasí nebyla návštěva večerní části akce BARTH Day již tak velká jako přes den, ovšem i tak si přítomní návštěvnicí večerních koncerty užili.

Akci BARTH Day navštívilo více než 3 500 návštěvníků a stala se tak největší akcí, kterou společnost BARTH prozatím pořádala. Pořadatelé ze společnosti BARTH chtějí všem, kteří si užili skvělý den moc poděkovat za účast a těší se na další akci, třeba zase za rok...

Fotogalerie z akce ZDE