Společnost Autocentrum BARTH měla rekordní rok 2016

Společnost Autocentrum BARTH zaznamenala za rok 2016 rekordní prodeje a úspěchy.

 

Autocentrum BARTH mělo rekordní rok 2016

  • Rekordní prodeje 4 937 vozů a tržby přes 2,2 miliardy Kč

  • Autorizované zastoupení /prodej a servis/ již 11 značek - Škoda, Volkswagen osobní, Volkswagen užitkové, SEAT, Audi, KIA, Peugeot osobní, Peugeot užitkové a HONDA. Autorizovaný servis FIAT osobní a FIAT užitkové

  • Certifikované lakovny a klempírny, nová klempírna a nové Fleetové centrum

  • Úspěšné Motocentrum i půjčovna obytných vozů BARTH Caravan

  • Vlastní úspěšný tým na nejtěžší rally světa, Rallye Dakar 


Pardubice 7. 2. 2017 – Autocentrum BARTH vydodalo svým zákazníkům z showroomů v Pardubicích a v Hradci Králové během roku 2016 téměř 5 000 vozů, přesněji 4 937 vozů. K těmto výsledkům výrazně dopomohla rekonstrukce showroomu ŠKODA v Hradci Králové, a zejména výstavba nového areálu v Pardubicích na Dubině, kde na ploše přes 22 000 m2 byly v roce 2015 postupně otevřeny nejnovější showroomy značek ŠKODAVolkswagen osobníVolkswagen užitkové, SEATKIA a také Peugeot. Autocentrum BARTH zastupujeme ještě značku HONDA a prodává motocykly značky YAMAHA. Pro rok 2017 plánujeme prodat přes 5.100 vozů.

Autocentrum BARTH začalo koncem roku 2015 v ČR jako první s aktivní nabídkou exkluzivního operativního leasingu retailovým zákazníkům a to za mimořádně nízké splátky. Díky obrovskému zájmu zákazníků, a postupně se rozšiřující nabídce, byl vytvořen speciální web www.BARTH-OPERAK.cz, kde je ucelená nabídka všech produktů. Jen v roce 2016 jsme prodali na operativní leasing více jak 1.000 nových vozů, a to námi zastupovaných značek, zejména však vozů Volkswagen, Škoda, KIA, Audi a Peugeot.

Došlo i k výraznému navýšení tržeb servisu, jejichž kapacity byly v roce 2016 značně navýšeny. S ohledem na nárůst zastupovaných značek byla také vybudována v Pardubicích nová klempírna, která má 10 heverů, a dále došlo k rekonstrukci lakovny, která má nyní 3 stříkací boxy. Celkově máme 20 pracovních míst jen v klempírně a lakovně. Současně došlo k Certifikaci obou našich lakoven a klempíren v Pardubicích i v Hradci Králové.

Celkově na všech provozovnách máme více jak 80 servisních stání pro opravy vozidel. 

Během roku 2016 jsme zahájili provoz prémiové autopůjčovny BARTH RENT, která nabízí ON-LINE rezervaci z více jak 130 vozidel na vlastním portále www.BARTH-RENT.cz .

Během roku 2015 bylo vybudováno Fleetové centrum, které má na starosti největší fleetové zákazníky v České republice. Během roku 2016 jsme získali mnoho dalších firemních zákazníků.

Obrat společnosti vzrostl z 1,5 miliardy v roce 2015 na více jak 2,2 miliardy za rok 2016.

Úspěšná byla i prodejna Motocyklů YAMAHA, otevřená v roce 2015. V roce 2016 jsme se stali již 5. největším prodejcem motocyklů YAMAHA v ČR a prodali téměř 100 motorek. Na rok 2017 plánujeme prodat přes 100 nových motocyklů YAMAHA. Velmi úspěšně funguje také naše Motopůjčovna (www.MOTOPUJCOVNA.cz). 

Velký zájem zákazníků zaznamenala také půjčovna obytných vozů BARTH Caravan, kterou jsme pro velký zájem zákazníků pro rok 2017 rozšířili již na 25 obytných vozů.

Náš závodní tým BARTH Racing se v lednu 2017 již potřetí účastnil nejtěžší Rally světa a to Rally Dakar v Jižní Americe. 18-člený tým zahrnoval i 4 závodníky. Dva na motorce a dva na čtyřkolkách. Do cílového pódia této rally jsme dovedli 3 ze čtyř závodníků, a nejlépe se umístil nováček Zdeněk Tůma na čtyřkolce, který dojel na úspěšném 12. místě.

Plánujeme, že rok 2017 bude ve všech parametrech minimálně stejně úspěšný. 

Představenstvo společnosti Autocentrum BARTH a.s.