Školení zaměstnanců skupiny BARTH v horském středisku Chamonix

Let vrtulníkem, freeride, návštěva autosalonu v Ženevě a mnohé další...

Více než 30 zaměstnanců skupiny BARTH se začátkem března 2018 účastnilo školení, které probíhalo ve světově známém horském středisku Chamonix ve Francii. Město se nachází v kouzelném údolí pod vrcholkem alpského masivu Mont Blanc a nabízí mnoho míst, která stojí za to navštívit. Kromě velmi přínosného školení se tak pracovníci mohli ve volných chvílích vydat např. unikátní lanovkou s největším převýšením na světě na vrchol L´Aguille du Midi, kde se jim ve výšce 3 842 m.n.m. naskytl dech beroucí výhled na Mont Blanc. Další dny se také lyžovalo nebo se jelo vláčkem k ledovci Mer de Glace, do ledové jeskyně.

Druhá, odvážnější skupina zažila ještě větší adrenalin. Vedení skupiny BARTH pro ně totiž objednalo vrtulník, s kterým se proletěli přímo nad Mont Blancem. Zkušení lyžaři si ještě sjeli freeride údolím Vallée Blanche, které je považované za nejlepší sjezd ve volném terénu uprostřed panenské horské přírody Alp. Počasí v tento den bylo také jako na objednávku.

Do programu časově zapadla i návštěva autosalonu v Ženevě, kde světové automobilky představily řadu novinek a konceptů.

školení zaměstnanců BARTH 2018

Jak se vyjádřili o školení zaměstnanci?

Dovolená se super partou kolegů se mi moc líbila a díky překrásnému freeridu Vallee Blanche a dech beroucímu letu vrtulníkem kolem Mont Blanc na ni budu také opravdu dlouho vzpomínat. Veliké díky skupině BARTH za nezapomenutelné zážitky!

Diana P.

Služební cesta do Chamonix se vydařila na jedničku. Velmi si vážím pozvání Michala a Mariky. Měli vše parádně vymyšlené a zařízené. Neodradilo nás čtvrteční počasí a vyrazili jsme do víru města, pořídili suvenýry a užili si týmovou procházku. Pátek přál lyžím a toho jsme využili maximálně. Za sebe mohu říci, že sjezdovky byly naše. Na chatě jsme stihli interní školení zábavnou formou. Perlička nakonec a to Ževena. Ukázka nádherných vymazlených vozů byla pastvou pro oči. Kolegům děkuji za stmelovací a veselé chvíle.

Martina L.

Pro mě naprosto jedinečným a největším zážitkem, který ve mně jistě zůstane celý život a bylo pro mě splněným snem nejen proto, že se od mala zabývám letadly a vůbec vším co létá - byl zážitek z vrtulníku při přeletu nejvyšší hory Evropy. Co bylo pro mě nové - vystoupání lanovkou do nejvýše položené rozhledny v Evropě na ,,Aiguille du Midi,, do výše 3842m kde je již jen 65% kyslíku a tak jsme všichni funěli už při ujití 2 schodů a chvílemi a se dosti točila hlava obzvláště, když od skal foukl vítr a tu trochu kyslíku nám ukrojil ještě více. Já jako kuřák jsem si to asi zasloužil se trochu přidusit. Výhled na Mont Blanc a okolí celých hor bylo překrásné a romantické nicméně bylo třeba přistupovat s respektem a úctou k horám. Ženevský autosalon byl dle očekávání krásný a bylo zde spousta překrásných konceptů, které se třeba jednou skutečně dostanou na silnici a myslím si že se máme skutečně na co těšit.

Jiří N.

Děkuji, že jsem se mohla zúčastnit této zajímavé akce. Autosalon v Ženevě nám opět nabídl ukázku nádherných vozů. Opravdu nezapomenutelný zážitek jsem měla na sjezdovkách v Chamonix. Ten den nám vyšlo i nádherné počasí, takže jsme si to všichni užili. Celý pobyt byl fajn.

Blanka H.

Úžasně strávených několik dní se skvělou partou lidí. I když jsem většinu účastníků osobně neznal, během chvíle jsme si všichni sedli a užili spoustu legrace. Děkuji, že jsem se mohl zúčastnit a zažít věci, které bych asi nikdy nezažil.

Pavel F.

Rozhodně jsem se krásně pobavil se správnou partou lidí a jsem rád že jsem jel. Vše bylo super, cesty i pobyt a navíc ty zážitky. Určitě pojedu zase.

Karel H.

Celý výlet jsem si skvěle užil. Měli jsme dobrou partu v autě a tak nám dlouhá cesta utekla. První dny jsme neměli optimální počasí, ale i tak nás čekal bohatý program. Ubytování ve velké a luxusní chatě, v které nechyběla vířivka a sauna naznačovalo, že si to opravdu užijeme. Návštěva ženevského autosalonu byla opět inspirativní a nejvíce jsem obdivoval koncepty jednotlivých značek, samozřejmě nejvíce těch značek, které prodáváme a doufám, že některé z nich vejdou v život. Bylo pro mě velkým zážitkem zalyžovat si v jednom z nejznámějších středisek na světě, tedy v Chamonix. Poprvé jsem zažil opravdový freeride, ale to jsem ještě netušil, co mě čeká. Třešničkou na dortu byl nepopsatelný freeride na Vallée Blanche s průvodcem. Start ve výšce 3800 m.n.m, nebezpečný přechod hřebene, kdy jsme byli navázáni na lanech, abychom nespadli do kilometrové propasti a poté nádherné scenérie s metrovým prašanem a celkovou délkou freeridu 20 kilometrů ve mně zanechalo nezapomenutelný zážitek. Před odjezdem se nám ještě naskytla možnost prohlédnout si celé Chamonix z vrtulníku a v podstatě se „dotknout“ nejvyššího vrcholu Evropy, tedy Mont Blancu. Byly to skvěle strávené 4 dny, na které nikdy nezapomenu.

Míra V.

Parádní výlet spojený s trochou, pro některé i více adrenalinem. Nádherné prostředí, parádní parta, úžasný relax ve vířivce, nezapomenutelný výlet na vrchol Mont Blancu, kdy si nás několik myslelo, že jsme v klasickém prostředí a po vyběhnutí patra po schodišti, jsme zjistili, že nemůžeme ani popadnout dech. Dech beroucí výhled na panorama Alp a já osobně jsem si připadal, že mám svět před sebou jako na dlani a leží mi u nohou.

Lukáš K.

Chtěla bych touto cestou poděkovat za příležitost navštívit místa mně do té doby neznámá. Ani dlouhá cesta nevzala nic z působivého zážitku. Všechno bylo naprosto dokonalé – místo, ubytování, parta lidí a nevšední zážitek lyžovačky v krásné destinaci francouzských Alp. I počasí se umoudřilo a stálo při nás, a tak jsme si to opravdu náramně užili. Velice si vážím i příležitosti navštívit světově proslulý autosalon v Ženevě – ty kousky, které jsme mohli shlédnout, se opravdu nikde nevidí. Jedním slovem – nádhera. Ještě jednou děkuji všem a zvláště pak panu Burkoňovi za možnost se této cesty zúčastnit.

Romana D.

Měla jsem možnost zúčastnit se školení v Chalet Amélie v Chamonix ve Francii. Předně musím vyzdvihnout výběr místa, který byl neuvěřitelný. Školení bylo vedeno v zábavném duchu tak, abychom si to všichni maximálně užili. Školící nebyl žádný „uspávač hadů“, takže nám zbylo dost energie na adrenalinový sjezd po Valle Blanche či lanový výjezd na nejvyšší horu Mount Blanc Aiuguile du Midi. A jako bonus při zpáteční cestě? Zastávka v Ženevě na mezinárodní motoshow. 30 hodin cesta, 3 dny nabité zážitky, 1 úžasná skupina a jeden úžasný zaměstnavatel. Děkuji moc!

Míša Š.

Super akce s partou skvělých lidí, která byla plná nezapomenutelných zážitků. Jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit.

Jaroslav S.