Nejlepší prodejci Autocentra BARTH zažili neuvěřitelné zážitky v Karibiku

Vedení Autocentra BARTH připravilo pro nejlepší prodejce vozů atraktivní zahraniční teambuilding.

Rok 2016 byl pro Autocentrum BARTH velmi úspěšný. Prodali jsme necelých 5.000 vozů, což si vyžádalo nemalé úsilí, času a energie. Vedení Autocentra BARTH proto připravilo pro nejlepší prodejce vozů atraktivní zahraniční teambulding kterým byl desetidenní pobyt na karibských ostrovech Svatý Martin, Svatý BARTH a Anguilla.

Již na letišti v Praze jsme naše prodejce příjemně překvapili VIP odbavením, kdy nás luxusní dodávka z našeho VIP soukromého salonku odvezla až přímo do letadla, směřujícího přes Amsterdam na karibský ostrov St. Maarten.

Letiště na St. Maarten je světově proslulé pláží MAHO Beach, na které Vám přímo nad hlavou přistávají obrovská letadla. Ranvej totiž začíná hned za pláží. Zde jsme vydrželi několik hodin pozorovat letecké umění nebojácných pilotů. Veřte, že při startu Boeingu je to opravdový zážitek, museli jsme hlídat nejen své věci, aby nám neuletěly, ale chvílemi i naše kolegy. Tak silný proud vzduchu tryskové motory vydávaly.

Ostrov St. Maarten je relativně malý, protože jedna jeho polovina je francouzská, a druhá holandská. My měli zajištěno ubytování v holandské části, kde jsme měli k dispozici obrovskou soukromou vilu na velké soukromé pláži. Jelikož jsou Francouzi známí svým kulinářským uměním a výborným pečivem neváhali jsme se každé ráno vydat „do Francie“ pro bagety. Naše pláž byla zajímavá tím, že zde mezi dubnem – listopadem mořské želvy kladou vejce. Naštěstí byl ale nyní v únoru klid. 

Naše vila, která nám byla na ostrově St. Maarten domovem po 6 dní, byla pro náš teambuldingový program jako stvořená. A během našich školení a prezentací jsme se mohli chodit vykoupat buď ve vlastním bazénu, anebo na naší vlastní pláž u moře.

Během pobytu na ostrově Svatý Martin jsme si také pronajali vrtulník, abychom se proletěli po okolních ostrovech a plážích. Koupání v této lokalitě bylo úchvatné a často jsme šnorchlovali na korálových útesech, plavali s delfíny, želvami, mnoha barevnými rybami a i malými žraločky. Pod vodou zde na korálových útesech plavou medúzy, rejnoci a mnoho dalších zajímavých podvodních tvorů. K večeři jsme vyzkoušeli velké humry, kdy někteří z nás zjistili, že na ně mají alergii :-).

Na pronajatém velkém katamaránu jsme navštívili sousední ostrov Anguilla, který spadá pod Velkou Británii. Zde jsme strávili odpoledne na nejlepší pláži ostrova RENDEZ VOUS BAY. 

Na doporučení jsme vyrazili všichni na kajakách po laguně na malý ostrov, který byl kromě vraku lodi posetý velkými mušlemi. Samozřejmě jsme si všichni chtěli nějaké odvézt domů. Ale zabránila nám v tom policejní námořní hlídka, která nás z ostrova vyhodila, že je to hlídaný mořský národní park a že zde zrovna hnízdí ptactvo a jakýkoliv sběr mušlí je zakázán. Tak naše obrovská sbírka nádherných mušlí zůstala na ostrově.

Na tři dny jsme se vydali na luxusní malinkatý ostrov St. BARTH, po kterém se naše skupina jmenuje.

Ostrov patří do souostroví Malé Antily, a je to zámořské území Francie. Ostrov objevil v roce 1493 Kryštof Kolumbus při jeho druhé výpravné expedici při objevování Ameriky a pojmenoval ho po svém bratrovi Bartolomějovi. Později byl ostrov francouzskou kolonií. V letech 1784–1878 byl ostrov švédskou kolonií, kdy Švédsko ostrov od Francie koupilo za obchodní práva v Göteborgu. Hlavní město Svatého Bartoloměje Gustavia bylo pojmenováno po švédském králi Gustavu III. Švédsko prodalo roku 1878 ostrov zpět Francii.

Pro nás bylo na ostrově Svatý BARTH zajímavé to, že všude byly samé nápisy BARTH. Skoro každý obchod, restaurace, realitní kancelář, hotel, označení všeho, všude byl BARTH. Narazili jsme i na prodejnu „BARTH Caravan“, což ale byla prodejna oblečení.

Na cestování po tomto malinkatém ostrově jsme si půjčili vozy Mini Cooper Cabrio a BMW Cabrio. Abychom ostrov poznali celý, pronajali jsme si velkou motorovou jachtu, která nám umožnila prozkoumat všechny pláže ostrova a užít si šnorchlování a plavání s želvami. Také jsme si prohlédli druhou nejdražší soukromou jachtu na světě Romana Abramoviče,  má kromě své jachty vybudované i své rozsáhlé sídlo. Nejkrásnější pláž na ostrově je asi „Shell Beach“, která jak už název napovídá je celá pokrytá miliony mušlí. Zkoušeli jsme štěstí i při hlubokomořském rybaření s místním rybářem, ale ta největší ulovená ryba dlouhá odhadem metr nám nakonec uplavala. Ostatní úlovky byly relativně malé.

Ostrov St. BARTH je zajímavý tím, že má druhé nejnebezpečnější letiště na světě (to nejnebezpečnější je na vedlejším ostrově SABA), a mohou zde přistávat jen malá letadla. Většina jich přistává hned u pláže, kde začíná ranvej. slavili jsme na ostrově dvoje narozeniny členů našeho týmu, a z toho dokonce jedny třicetiny J. Takže karibský rum tekl proudem. Po celých 10 dní bylo nádherné teplé počasí plné slunce. Krém na opalování byl stále potřeba. Účasti na akci předcházeli desítky a stovky přesčasových hodin všech účastníků. Musíme zkonstatovat, že to pro všechny bylo 10 dní napěchovaných adrenalinem, zážitky, pohodovou a přátelskou atmosférou a všichni účastníci načerpali mnoho nové energie a motivace do dalších výkonů. Současně jsme měli hodně času a možností na školení, prezentace a projednávání další obchodní strategie naší společnosti. Z této teambuildingové akce můžete shlédnout poutavé krátké video. Nyní už máme vymyšleno, kam pojedou nejlepší prodejci Autocentra BARTH příští rok v únoru 2018.

Michal Burkoň (předseda představenstva)

Petr Eis (obchodní ředitel) za tým Autocentra BARTH

Co řekli o teambuildingu naši prodejci:

Martina Čepová: teambulding byl bohatý na nezapomenutelné zážitky a skvěle naplánovaný.“

Martina Vrátilová: „Byl to neopakovatelný zážitek, prima parta a krásné počasí! „

Martin Peml: „Krásný zážitek, třešnička na dortu za celý loňský rok.“

Bohuslav Nyč: „Celý teambuilding byl pro mě naprosto nezapomenutelným a suprovým zážitkem. Účast na této akci mě opět utvrdila v tom, že pracuji pro nejlepší značku i společnost.